Puttastenen och den förlorade visheten

Den fjärde boken av fem i en serie om den magiska och levande skogen där allt har en röst och även känner känslor. 

Det är äventyr varvat med kärlek, bus och glädje. Böckerna genomsyras av en känsla av magi och tacksamhet att kunna hjälpa skogens alla invånare med deras önskningar. Magiska stenar i olika färger hjälper till. 

Denna bok kommer ut i oktober men du kan redan nu förhandsboka och betala den i webbutiken. Varmt tack!

 

Den blå vishets-stenen

En magisk sten som ska hjälpa Putta att få tillbaka sin vishet. Totalt fem stenar hittar barnen i de fem böckerna. Fem stenar med olika färger och kvaliteter. 

Denna vackra blå kristall får du utan extra kostnad när du förhandsbokar och betalar innan den sista september. Klicka på länk nedan för att komma till webbutiken.  Där kan du även köpa de tidigare böckern och den gröna glädjestenen, den röda livstenen och den lila drömstenen. 

 

En av de vackra illustrationerna målade i akvarell av Ing-Marie Sönne. Puttastenen, vishetens sten, trollet Jorvi, Alva och Alvin, Vattenmannen Vadar och småfolket. 

Här är jag som skriver böckerna om den levande skogen tillsammans med trollet Jorvi.

Jorvi som jag  faktiskt träffade i den skogen som du ser bakom mig. Han träffar du i alla böckerna om den levande skogen.  Jorvi är väldigt nära mig när jag skriver och jag försöker förmedla hans glädje och kärlek till barnen och otvugna sätt att se på livet. 
Ing-Marie Sönne är illustratör till alla de fem böckerna om den levande skogen. Hon målar i akvarell, en konstart som kräver en säker hand och mycket tålamod. Inget kan rättas till efterhand... 
Hon inspireras av skogen och hittar sina vänner där som sedan blir gestaltade i böckerna. 
Putta-stenen

En gigantisk sten som givit inspiration till boken Puttastenen och den förlorade visheten.  I den första boken känner hon sig ensam och barnen hjälper henne hitta vänner och i denna bok är hon ledsen över sin förlorade vishet. Knepigt för dem att förstå vad vishet är men de förstår att hon är bekymrad. En Kärleksfull och klok sten!